GreekEnglish

Warning: strtotime() [function.strtotime]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Helsinki' for 'EET/2.0/no DST' instead in /home/nagrefdr/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: date() [function.date]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Helsinki' for 'EET/2.0/no DST' instead in /home/nagrefdr/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Ερευνητικά προγράμματα σε εξέλιξη

  1. «Μελέτη του παραδοσιακού τυριού τυρογάλακτος Ούρδα» Πρόγραμμα τριετούς διάρκειας (2009-2012) που χρηματοδοτείται από την κοινότητα Αετομηλίτσας νομού Ιωαννίνων. Ανάδοχος ΕΘΙΑΓΕ-Ινστιτούτο Γάλακτος. Επιστημονικά Υπεύθυνη Δρ. Ε. Παππά. Συνυπεύθυνοι ερευνητές Δρ. Ε. Μαλλάτου (αποχώρησε 31-10-2011) και Δρ. Ι. Σαμέλης. Προϋπολογισμός 13.412 ευρώ.
  2. «Μελέτη της ποιότητας του τυριού Φέτα που ωριμάζει και διατηρείται σε ξύλινα βαρέλια ή λευκοσιδηρά δοχεία». Χρηματοδοτήθηκε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων. Ανάδοχος: ΕΘΙΑΓΕ-Ινστιτούτο Γάλακτος, Επιστημονικά Υπεύθυνη: Δρ. Ε. Κονδύλη.
  3. "New ripening room monitoring technology  for improving the efficiency and sustainability of cheese ripening  processes" SMART-RIPE (FP7-KBBE-2013-7-single-stage).  CP-TP, Proposal number 613827, Επιστημονικά Υπεύθυνος: Δρ Ι. Σαμέλης.
  4. Δημιουργία λειτουργικού τροφίμου από γιαούρτι με β-γλυκάνες ή σκόνη εδωδίμων φαρμακευτικών μανιταριών των ειδών PLEUROTUS OSTREATUS. Επιστημονικά Υπεύθυνοι: Δρ Κλεάνθης Ισραηλίδης  και Δρ Ε. Κονδύλη
  5. "Μελέτη του παραδοσιακού τυρίου KASHKAVAL"  Επιστημονικά Υπεύθυνη: Δρ. Ε. Παππά και συνυπεύθυνη  ερευνήτρια  Δρ Ε. Κονδύλη.
  6. "Συλλογή, αναγνώριση,ταυτοποίηση και αξιοποίηση αυτοφυών μανιταριών της Περιφέρειας Ηπείρου-Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας (Π.Ε. Γρεβενών) με έμφαση στη διευρεύνηση της περιεκτικότητας βιοδραστικών  πολυσακχαριτών (β-γλυκάνες)" Επιστημονικά Υπεύθυνος: Δρ. Κλεάνθης Ισραηλίδης.
  7. "Δημιουργία νέων λειτουργικών τροφίμων  από γαλακτοκομικά προϊοντα (τυρι, γιαούρτι, κλπ) με β-γλυκάνες, ή σκόνη εδωδίμων φαρμακευτικών μανιταρίων της Περιφέρειας  Δυτ. Μακεδονίας (Π.Ε. Γρεβενών) Επιστημονικά Υπεύθυνος: Δρ. Κλεάνθης Ισραηλίδης.
  8. «Aξιοποίηση Αίγειου Γάλακτος με την παρασκευή φρέσκου μαλακού και ημίσκληρου Τυριού» Ερευνητικό Έργο Που Χρηματοδοτήθηκε Από Την Περιφέρεια Ηπείρου. Επιστημονικά Υπεύθυνη: Δρ. Ε. Κονδύλη.
  9. «Ο Δρόμος του Τυριού από την Πίνδο στον …Κόσμο», Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου 2014-2020. Επιστημονικά Υπεύθυνη: Δρ. Ε. Παππά 
  10. «Καινοτόμες Προσεγγίσεις Αξιοποίησης και Συγκριτικά Πλεονεκτήματα του Τυρογάλακτος Αιγοπρόβειας Προέλευσης της Περιφέρειας Ηπείρου», Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου 2014-2020. Επιστημονικά Υπεύθυνη: Δρ. Μπόσνεα Λ. 
  11. «Ανάπτυξη Νέων Τεχνολογιών για τη Διαχείριση των Εκτατικά Εκτρεφόμενων Μετακινούμενων Μικρών και Μεγάλων Μηρυκαστικών», Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου 2014-2020. Επιστημονικά Υπεύθυνη: Δρ. Ε. Κονδύλη.
  12. «Αναπτυξη Νεων Βιολειτουργικων Τροφιμων και Βελτιωση της Ολικης Ποιοτητας Παραδοσιακων Προϊοντων Γαλακτος με Καταλληλη Διαχειριση της Μικροβιακης τους Οικολογιας», Ερευνω – Δημιουργω – Καινοτομω. Επιστημονικά Υπεύθυνος: Δρ Ι. Σαμέλης.
  13. «Εφαρμογή της Προσέγγισης των Πολλαπλών -Ομικών Τεχνολογιών για την Αύξηση της Προστιθέμενης Αξίας και Ανταγωνιστικότητας των Παραδοσιακών Ελληνικών Τυριών Ωρίμανσης», Ερευνω – Δημιουργω – Καινοτομω. Επιστημονικά Υπεύθυνος: Δρ. Ματαράγκας Μ.
  14. «Ανάπτυξη Νέων Ελληνικών Προϊόντων Αρτοποιίας Με Βελτιωμένα Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά Και Μεγαλύτερη Διάρκεια Χρόνου Ζωής Χρησιμοποιώντας Μικροοργανισμούς Τεχνολογικού Ενδιαφέροντος», Ερευνω – Δημιουργω – Καινοτομώ. Επιστημονικά Υπεύθυνος: Δρ. Ματαράγκας Μ.
  15. Κεφαλοτυρι Ηπειρου:Αναδειξη Του Ιστορικου Τυριου Με Επαναφορα Του Παραδοσιακου Τροπου Παρασκευης Σε Συνδυασμο Με Τη Χρηση Γηγενων Καλλιεργειων-Εκκινητων, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου 2014-2020. Επιστημονικά Υπεύθυνος: Δρ Ι. Σαμέλης.
  16. Παραγωγη Νεων Μεταποιημενων Προιοντων  Κρεατος Με Εφαρμογη Συγχρονων Βιοτεχνολογικων Μεθοδων Για Αυξηση Των Επιπεδων Υγιεινου Χρονου Ζωης, Μικροβιολογικης Ασφαλειας Και Διατροφικης Τους Αξιας, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου 2014-2020. Επιστημονικά Υπεύθυνος: Δρ Ι. Σαμέλης.