GreekEnglish

Warning: strtotime() [function.strtotime]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Helsinki' for 'EET/2.0/no DST' instead in /home/nagrefdr/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: date() [function.date]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Helsinki' for 'EET/2.0/no DST' instead in /home/nagrefdr/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Warning: date() [function.date]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Helsinki' for 'EET/2.0/no DST' instead in /home/nagrefdr/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Προκήρυξη θέσεων ερευνητών

Ανάρτηση προκήρυξης για την πλήρωση  εκατό (100) θέσεων ερευνητών

http://www.nagref.gr/anouncements/23090_14_Prok_Erevn.pdf

http://www.nagref.gr/anouncements/Aitisi_Ypopsif_Erevn.pdf

http://www.nagref.gr/anouncements/prosonta_prosl_a17_210811.pdf

 

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2012

 

                            ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012


1. ΕΚΤΕΛΟΥΜΕΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ


1.3. “Μελέτη τoυ παραδοσιακού τυριού τυρογάλακτος Ούρδα”

Έναρξη- Λήξη: 2009 έως  2012.

Υπεύθυνος έργου: Δρ. Ε. Παππά με συνυπεύθυνους τους Δρ Ε. Μαλλάτου – Δρ Ι. Σαμέλη.

Ομάδα υποστήριξης: Δρ. Ε. Κονδύλη, Α. Κακούρη και  Α. Βεληβάσης.

Σκοπός του έργου:  Το πρόγραμμα εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της μελέτης και τυποποίησης των παραδοσιακών μας τυριών. Ειδικότερα, ο σκοπός του προγράμματος είναι να μελετηθεί το τυρί Ούρδα, που παράγεται από το τυρόγαλα που προκύπτει από την τυροκόμηση σκληρού τυριού (Μπάτζος ή Κεφαλοτύρι), προσθέτοντας μια ποσότητα 10-15 % πρόβειου ή γίδινου γάλακτος, αντίστοιχα.
 Τα τυριά που θα παραχθούν θα μελετηθούν σε βάθος προκειμένου να γνωρίσουμε τα φυσικο-χημικά, βιοχημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους, τα οποία στοιχειοθετούν την ιδιαίτερη ταυτότητά τους. Θα μελετηθεί η τεχνολογία παρασκευής των τυριών και θα επισημανθούν, πιθανώς, τα ιδιαίτερα προβλήματα και θα προταθούν πιθανές βελτιώσεις.
 Η βαθύτερη γνώση των παραπάνω χαρακτηριστικών θεωρείται «εκ των ων ουκ άνευ» για την αναβάθμιση και βελτίωση της ποιότητάς τους, η οποία αναζητείται όλο και περισσότερο από το απαιτητικό αγοραστικό κοινό. Η βελτίωση της ποιότητάς τους και η αυξημένη ζήτησή τους θα αυξήσει, τελικά, το εισόδημα των κτηνοτρόφων των ορεινών αυτών περιοχών. Έτσι θα ενθαρρυνθεί η παραμονή των κτηνοτρόφων στις εστίες τους και θα περιοριστεί η μετακίνησή τους στις μεγαλουπόλεις. Οι παραπάνω αναλύσεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση ώστε το τυρί αυτό μελλοντικά να υπαχθεί, με κατάλληλες προϋποθέσεις, στην κατηγορία των βιολογικών προϊόντων αφού η περιοχή της Αετομηλίτσας είναι παρθένα περιοχή, μιας και δε χρησιμοποιούνται εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα ή άλλοι ρυπαντές που μολύνουν το περιβάλλον.

Φορέας χρηματοδότησης: Κοινότητα Αετομηλίτσας (μη ανταγωνιστικό).
Aρχικός προϋπολογισμός : 13.412€

Περισσότερα...
 

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2011

                            ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011


1. ΕΚΤΕΛΟΥΜΕΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ


1.3. “Μελέτη τoυ παραδοσιακού τυριού τυρογάλακτος Ούρδα”

Έναρξη- Ληξη: 2009 έως  2012.

Υπεύθυνος έργου: Δρ. Ε. Παππά με συνυπεύθυνους τους Δρ Ε. Μαλλάτου – Δρ Ι. Σαμέλη.

Ομάδα υποστήριξης: Δρ. Ε. Κονδύλη, Α. Κακούρη και  Α. Βεληβάσης.

Σκοπός του έργου:  Το πρόγραμμα εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της μελέτης και τυποποίησης των παραδοσιακών μας τυριών. Ειδικότερα, ο σκοπός του προγράμματος είναι να μελετηθεί το τυρί Ούρδα, που παράγεται από το τυρόγαλα που προκύπτει από την τυροκόμηση σκληρού τυριού (Μπάτζος ή Κεφαλοτύρι), προσθέτοντας μια ποσότητα 10-15 % πρόβειου ή γίδινου γάλακτος, αντίστοιχα.
 Τα τυριά που θα παραχθούν θα μελετηθούν σε βάθος προκειμένου να γνωρίσουμε τα φυσικο-χημικά, βιοχημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους, τα οποία στοιχειοθετούν την ιδιαίτερη ταυτότητά τους. Θα μελετηθεί η τεχνολογία παρασκευής των τυριών και θα επισημανθούν, πιθανώς, τα ιδιαίτερα προβλήματα και θα προταθούν πιθανές βελτιώσεις.
 Η βαθύτερη γνώση των παραπάνω χαρακτηριστικών θεωρείται «εκ των ων ουκ άνευ» για την αναβάθμιση και βελτίωση της ποιότητάς τους, η οποία αναζητείται όλο και περισσότερο από το απαιτητικό αγοραστικό κοινό. Η βελτίωση της ποιότητάς τους και η αυξημένη ζήτησή τους θα αυξήσει, τελικά, το εισόδημα των κτηνοτρόφων των ορεινών αυτών περιοχών. Έτσι θα ενθαρρυνθεί η παραμονή των κτηνοτρόφων στις εστίες τους και θα περιοριστεί η μετακίνησή τους στις μεγαλουπόλεις. Οι παραπάνω αναλύσεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση ώστε το τυρί αυτό μελλοντικά να υπαχθεί, με κατάλληλες προϋποθέσεις, στην κατηγορία των βιολογικών προϊόντων αφού η περιοχή της Αετομηλίτσας είναι παρθένα περιοχή, μιας και δε χρησιμοποιούνται εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα ή άλλοι ρυπαντές που μολύνουν το περιβάλλον.

Περισσότερα...
 


Έρευνα


Warning: date() [function.date]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Helsinki' for 'EET/2.0/no DST' instead in /home/nagrefdr/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198